Oppsummering av 2021

Det nærmer seg jul og vi går igjennom året som har gått. Hva har skjedd hos Provendo. Vi tar for oss ny teknologi vi har tilegnet oss, nye kunder og prosjekter, nye ansatte, sosiale happenings og mye mer.

Våre kunder og hva vi har levert

Det viktigste å nevne om dette året er våre fantastiske kunder og det flotte samarbeidet vi har hatt med dem. Vi har hatt en rekke spennende prosjekter dette året, både med nye kunder og med eksisterende kunder. Den teknologiske verdenen er i konstant utvikling, så vi sørger for å alltid være i forkant for å levere topp moderne produkter og tjenester.

Møterom & hjemmekontor

Salg av møterom og hjemmekontor har eksplodert under pandemien.

Noe av det som har vært mest i fokus de siste årene, på grunn av pandemien, er møterom og hjemmekontorløsninger. Her har det vært en enorm utvikling og etterspørsel. Vi har levert møteromsløsninger i mange ulike størrelser og utforminger og våre hjemmekontorpakker har blitt populære. Pandemien er fortsatt i perioder gjeldende, så disse produktene fortsatt høyaktuelle. Og trenden vi ser er at disse produktene også etter pandemien vil være aktuelle i større grad enn før. Verden har funnet ut at man både sparer tid, penger og miljøet på å ha kortreiste, digitale møter.

Vi har levert komplette møteromsløsninger til flere kunder det siste året. Kundene våre har fått en stabil løsning, som fungerer hver gang. Provendo prosjekterer alt. Vi tar alt av oppsett, installering av både maskinvare og programvare. Sist ikke minst så hjelper vi kunden med nødvendig opplæring og oppfølging.

ett utvalg av kunder vi har levert møterom til i 2021:

Les mer om våre møteromsløsninger og hjemmekontorpakker.

Nettverksløsninger

Økt digitalisering gir økt behov for raskt og stabilt internett.

Med økt digitalisering kommer økt behov for stabile og raske nettverksløsninger. Komplette, skreddersydde nettverk er også noe vi leverer mer og mer av. De fleste norske bedrifter har mer og mer av driften sin digital. Så viktigheten av stabilitet og ikke minst sikkerhet er viktig. Vi er dedikerte i arbeidet med IT-sikkerhet. Med et stadig ekspanderende trusselbilde så er det viktig å ha ekspertise på sikkerhet med på laget, slik at man unngår uønskede hendelser.

IT-sikkerhet i fokus

Vi har lang kompetanse og erfaring rundt IT-sikkerhet. Våre rådgivere bruker mye tid og energi på å kartlegge dagens trusselbilde og hvilke midler som kan brukes for å demme opp for truslene. Det viktigste vi gjør er å være opplyst, oppdatert og sertifisert.

Les mer om våre løsninger på bredbånd og nettverk og om IT-sikkerhet.

Som eiendomsselskap er vi opptatt av sikkerhet. Det gjelder også nettverk. Vanntette skott mellom selskapene er helt nødvendig. I samarbeid med Provendo fant vi rett system for oss. Løsningen er spot on. Provendo administrer systemet og sikkerheten er ivaretatt.

Tore Løberg – Lundetangen Kontorpark AS

Vi er meget fornøyde med hvordan vi blir fulgt opp av Provendo. De hjelper oss alltid hvis det er noe vi lurer på, enten ved å stikke innom eller over telefon. IT kompetanse er ikke vår sterke side, derfor er det veldig viktig for oss å få bistand til sikkerhet, da vi har mange sensitive dokumenter lagret på våre PC’er. Provendo veileder og bevisstgjør oss på hvordan vi kan opprettholde sikkerheten i forhold til dette.

Marianne A. Sohlberg – Gjerpenshavna barnehage

Skytjenester

Det største leddet i det digitale skiftet er at alle bedrifter skal opp i skyen.

Den største delen av digitaliseringen ser man i at bedrifter flytter opp i skyen. Lokal lagring har mange fallgruver. Det er ustabilt, vanskelig å holde oppdatert, usikkert og backup løsningene er ikke allti like gode. Med bedriften i skyen så slipper du alle disse bekymringene. Man har alt tilgjengelig til enhver tid og på alle enheter. Det er sikkert og det tas automatiske og jevnlige backuper og oppdateringer, du får hjelp om nødvendig, i tillegg til at det er kostnadseffektivt. Våre skypakker er noe av det vi selger mest av. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle pakker som passer til alle behov, alle bedrifter og alle ansatte. Vi opplever at kundene våre er svært fornøyde med skytjenestene vi leverer. De er stabile, trygge og problemfrie.

Les mer om våre skytjenester.

Ett kontaktpunkt, faste priser og personlig oppfølging

Provendo er en komplett leverandør av IT-tjenester. Hos oss får du alt på ett sted og du har ett kontaktpunkt for alle dine henvendelser. Vi er opptatt av personlig oppfølging av våre kunder. Det skal være både trygt og enkelt å være kunde hos oss. I Provendo er vi også opptatt av forutsigbarhet. Vi opererer kun med faste månedlige priser. Ingen enkstragebyrer eller uventede fakturaer. Hos oss vet du hva du får. Dette er hovedgrunnene til at flere og flere velger oss og er fornøyde med hva de får.

Et utvalg av bedrifter som har valgt oss i 2021:

Vi liker den gode servicen vi får hos Provendo. Dyktige folk som er enkle å forholde seg til. De følger opp og svarer oss når vi trenger det.

Svein Tore Hedberg – Fjorden Elektro

Komplett levering

Stabil Varmeservice har det siste året jobbet hardt med flytting inn i splitter nye lokaler på Herøya. Vi har levert en komplett IT-løsning hos dem.

Hva vi har levert

Provendo har levert komplette IT-tjenester til Stabil Varmeservice. Vi har blant annet levert fibernett og trådløst nettverk og sørget for raskt nett og WiFi dekning i hele bygget. Vi har sørget for sikkerheten på nettverket og sørger for at Stabil Varmeservice alltid er oppdatert og trygge mot uønskede hendelser.

Vi har også levert og satt opp møteromsløsning, som gjør at de enkelt og raskt kan sette opp og invitere til digitale møter, som kommer opp på en stor og god skjerm. Alt av både programvare og maskinvare til både møterom og kontorene er levert av oss. Alle PC’er er ferdig satt opp med våre skytjenester og er tilpasset den enkelte brukers behov.

Provendo har også levert telefonitjenester i form av brukertilpassede abonnementer, sentralbord og mobiltelefoner.

Gjennom Provendo så har Stabil Varmeservice alle IT- og telefonitjenester samlet på et sted. Det har ett kontaktpunkt og de har personlig oppfølging og support.

Som kunde hos Provendo så har vi samlet alle IT-tjenester på et sted. Dermed blir det kun en bedrift for oss å forholde seg til. Folkene i Provendo er veldig gode på oppfølging. De er tilstede og bistår raskt hvis vi skulle ha behov for hjelp.

Terje Styrvold – Stabil Varmeservice AS

Telefoni

Vi leverer konkurransedyktige abonnementer og løsninger for bedrift.

En annen tjeneste vi har relativt høy pågang på er telefoni. Vi leverer konkurransedyktige abonnementer og løsninger for bedrift, fra Ice. Mange av våre IT-kunder velger også våre telefoniløsninger. Vi leverer komplette løsninger med sentralbord, abonnementer som er tilpasset den enkelte bruker og ikke minst mobiler som er ferdig satt opp og klar til bruk.

Maskinvare

Salg av mobiler og annen maskinvare er en vesentlig del av det vi leverer til våre kunder. Våre løsninger er komplette og det betyr at du får alt fra maskinvare, til programvare og til drift og support. Våre PC pakker er populære sammen med våre skytjenester. Vi har PC’er til alle formål. Vi hjelper deg med å finne de som passer best for deg og dine ansatte.

Les mer om våre telefoniløsninger for bedrifter og om maskinvare vi leverer.

Azure & Microsoft 365

Årets største oppgave har vært migrering av alle kunder til Azure og Microsoft 365.

Provendo har siden 2014 levert tjenester fra egne datasenter. Via oppkjøpsrunder og stadig utvikling har vi vært blant de ledende innen vårt segment. Men, det er en tid for alt. Konkurransen blir større og kravene til de fysiske vilkårene i form av plasseringer, effektiv kjøling, sikkerhet og trusselhåndtering endrer seg. Vi har derfor gjort løpende vurderinger på hvor vi mener kundene våre får de beste tjenestene. 

Vår vurdering ble om det er fra våre egne datasenter eller er det fra en av de store multinasjonale leverandørene. 2020 var året der vi så at dette begynte å gå i vår disfavør. Når Covid brøt ut var tiden inne for å omdisponere vår tid fra kundeprosjekter som ble lagt på hold, til å begynne planleggingen av den største reisen vi har vært igjennom noen gang. Etter måneder med trening, planlegging, kursing, testing, kartlegging og litt mer planlegging, så startet migreringsprosessen med å få ALLE våre kunder fra våre egne tjenester, over på Microsoft sine tjenester levert fra deres datasenter i Norge.

Vi har i en årrekke levert tjenester fra Microsoft, fra våre egne datasenter. Men vi har de siste årene sett at nye tjenester utelukkende slippes som tjenester fra Microsofts egne datasentre. Hvis vi da skulle kunne garantere kundene våre de beste, nyeste og mest stabile tjenestene, så måtte noe skje. Vi valgte derfor å ta steget, på tross av reduserte driftsmarginer, å flytte alle våre kunder til nye tilsvarende tjenester i Microsft 365 og Azure. Samtlige kunder har blitt flyttet, noen bare med noen mailbokser, andre med komplette løsninger med Sharepoint, Onedrive, Terminalservere, kompliserte AD strukturer, VPN tuneller, tusenvis av SQL databaser og web frontend’s. Alle bygget på nytt i Azure/365 verdenen til Microsoft. 

Det har vært en stor jobb som har preget hele 2021 for oss. Men innsatsen var verdt det og både vi og våre kunder er fornøyd med resultatet.

Hybeko søker hele tiden etter å bli bedre. To måter å bli bedre på er å ha gode IT systemer og gode leverandører. Om man kan kombinere disse to er det ett fortrinn for oss som selskap.

Vi valgte for noen år tilbake å se lokalt etter en dataleverandør som kunne sette seg inn i hvordan vi tenker og forstå vår drift. Det har vi fått hos Provendo og deres ansatte. De løfter oss som firma med god veiledning og effektiv problemløsning. For problemer blir det alltid. De kom så med ett råd om at vi burde gå bort fra deres egen hosting som bare i seg selv er ett «voksent» råd å gi. Men at vi som firma ville få bedre løsning hos Microsoft. Mer «oppetid» og mindre sårbar.

Provendo forberedte dette på alle måter og utarbeidet en manual til alle ansatte slik at vi fikk forutsigbarhet som er viktig for oss som selskap. Problemer var forventet og de hadde personell klart til vår disposisjon de dagene overflyttingen foregikk. Dette har vært så vellykket at vi har implementert dette også i Sverige og vil gjøre det for Finland også.

Jeg som ansvarlig for Hybeko kan på det sterkeste anbefale å ta en prat med Provendo og teamet deres.
Takk til Team Provendo.

Espen Johannessen – Hybeko AS

Sosialt i Provendo

I Provendo er vi opptatt av lagbygging og å være både venner og kollegaer. Vi har derfor hyppige sammenkomster der vi gjør noe gøy sammen for å bygge sammholdet, vennskapet og laget. Vi kombinerer faglig innhold med sosiale arrangementer, turer eller annen moro.

Vi opplever at dette styrker oss som lag og det styrker kompetansen vår. Dette drar vi mye nytte av ut imot våre kunder.

Nye ansatte

Provendo er stadig i utvikling og jakter alltid de beste og klokeste folkene der ute for å styrke oss både på kompetanse og på det sosiale. Vi har fått noen nye tilskudd til gjengen i løpet av dette året. 

Vi har blant annet fått inn en ny lærling og vi har nye ansatte som skal inn både på teknisk og på salg på nyåret.

Vegard Gjermundsen

Lærling

Vi er stolte av å presentere vår nye lærling! Han heter Vegard Gjermundsen, er 24 år og kommer fra Skotfoss. Vegard Har gått Teknikk og industriell produksjon på Klosterskogen vgs. og IKT-servicefag på Bamble vgs., før han nå søkte lærlingplass her hos Provendo.

🎤 Hvorfor søkte du hos Provendo?
Jeg valgte å søke på Provendo fordi jeg var ute etter en plass der jeg både kunne drive med support og i tillegg ha forskjellige oppdrag rundt omkring der man setter opp nettverk, pc’er, møterom osv. Dette er det jeg alltid så for meg når jeg kom frem til at IT var det jeg ville drive med. Har også flere års erfaring med arbeid i butikk, så jeg vet selv at jeg trives godt med å jobbe med kunder.

🎤 Hvordan har den første tiden her vært?
Den første tiden min her synes jeg har startet veldig bra. Alle sammen her er veldig hyggelige mennesker og enkle å forholde seg til. Har fått vært med på en del forskjellige ting som oppsett av PC, montering og reist på besøk til flere av våre kunder, både for å hilse på de ansatte og for å se hvordan kontorene er satt opp. Har også fått god opplæring av både Jesper og Alexander, som har vist og lært meg diverse om nettverk, support og forskjellige tjenester som jeg kommer til å få bruk for i løpet av læretiden min.

Vi er veldig glad for å ha Vegard med på laget og gleder oss til fortsettelsen.

Previous
Next

Våre lokaler

Selv om 2020 var året vi flyttet inn i flotte, splitter nye lokaler på Nenset i Skien, så ble selve innflytningsfesten brått spolert av Korona pandemien. Vi var både stolte og veldig fornøyde, men restriksjonene førte til at vi som ansatte i lange perioder måtte være på hjemmekontor og kundene våre fikk minimalt med anledninger til å besøke oss.

Så vi føler at 2021 er det første året vi kan nyte våre nye fasiliteter på en ordentlig måte. Vi har hatt kundebesøk, arrangemente og vi har fått utnyttet topp moderne lokaler i hverdagen. Vi er veldig fornøyde og gleder oss til fortsettelsen.

Har du ikke vært innom oss så er du hjertelig velkommen til et besøk. Adressen er Nensetbakken 20, 3736 Skien.

Relaterte saker

26.10.2021

Nettverk og WiFi

Provendo hjelper deg med hele prosjekteringen av nettverket til din bedrift. Hele veien fra…

18.10.2021

Skypakker og sikkerhet

Vi har samlet alt du trenger av applikasjoner, lagring, bacup, support og ikke…

05.09.2021

Ice

Få full kontroll over både priser, forbruk og bedriftens mobilpark med ice…

20.08.2021

Provendo - ALT INKLUDERT

Å oppgradere bedriftens IT kan være en stor investering. Hos oss får du alle produkter…

07.06.2021

Møteromsløsninger

Vi skreddersyr komplette og profesjonelle møteromsløsninger til din bedrift. Med…

02.05.2021

IT sikkerhet

Hvordan få full kontroll over IT-sikkerheten i din bedrift. Vi gir deg tips og råd…

25.04.2021

Ikke bland arbeid og fritid

Etter over ett år med hjemmekontor for mange så er skillet mellom privat IT-utstyr og…

15.04.2021

PC pakker

Vi leverer PC pakker i ulike størrelser og til ulike formål. Ikke alle personer eller stillinger er…

25.03.2021

Bedrift i skyen - enkelt, forutsigbart, lave priser

På alle våre skypakker har vi faste lave priser hver måned. Du velger de pakkene som…

Kontakt oss

For mer informasjon eller bestilling av våre produkter og tjenester, kontakt oss.