Hjemmekontor

Covid-19 pandemien har snudd opp ned på hvordan man jobber. Hjemmekontor ble i denne perioden en del av hverdagen. Mange bedrifter og ansatte oppdaget også en rekke samfunnsnyttige effekter ved å praktisere hjemmekontor. Så for mange har hjemmekontor fortsatt helt eller delvis etter pandemien. Bruken av hjemmekontor kommer sannsynlig vis også til å fortsette i større utstrekning i tiden fremover. Hjemmekontor har kommet for å bli.

Det finnes mange ulike måter å jobbe hjemme fra på. Vi har satt opp noen tips og råd til hvilke tiltak og produkter som kan gjøre arbeidshverdagen, på hjemmekontor, enklere for deg og dine ansatte.

Provendo anbefaler

Vi anbefaler følgende sjekkliste til hjemmekontoret:

Hjemmekontorpakke

Vi har utviklet en hjemmekontorpakke som møter de fleste behov.
Kontakt oss så hjelper vi deg i gang.

Produkter :

Pris pakke:

7990,-

tilbehor-pc-pakke-provendo-13

Portabel skjerm med touch

Behov for en ekstra skjerm på hjemmekontoret? Denne slanke og hendige modellen fra Lenovo er perfekt for hjemmekontoret eller på farten. 

ThinkVision M14t USB-C skjerm

Pris:

4990,-

epos-provendo-8887

Bærbar høytaler med HD lyd

Sennheiser Epos SP 30 er en bærbar høyttaler som gir deg HD Lyd. Passer til mobile konferanser for opp til 8 deltakere via PC, slik at du kan umiddelbart kan få til ett mobilt møterom. God lydkvalitet!

Pris:

2090,-

Skytjenester

Provendo skypakker

Hjemmekontoret går sømløst med tilgang til alle programmer, alle filer og alle tjenester i din egen private sky.

Provendo gir deg tilgang til alle dine programmer i din egen private sky. Du får enkelt tilgang alle dine applikasjonene i ditt personlige skrivebord enten det er E-post, økonomisystem, Office eller andre bedriftsspesifikke programmer. Provendo blir da ditt kontaktpunkt for alle dine applikasjoner.

Provendo sine dedikerte medarbeidere har lang erfaring med drift av ulike forretningsapplikasjoner og samarbeider daglig med en rekke leverandører i markedet. Tjenesten er integrert med Office 365 og synkronisering av filer til PC, Mac, mobil eller nettbrett.

Remote Desktop

Med Remote Desktop kan du jobbe hvor som helst å allikevel ha tilgang til din bedrifts servere. Du speiler din arbeidsstasjon på ditt kontor og har dermed tilgang til all din data og alle dine applikasjoner. Du tar enkelt og greit med deg kontoret hjem.

Oversiktlig og tilgjengelig kommunikasjon via Microsoft Teams

Microsoft Teams er en enhetlig kommunikasjons- og samarbeidsplattform som kombinerer vedvarende chat på arbeidsplassen, videomøter, fillagring og applikasjonsintegrasjon.

Ved hjelp av Microsoft Teams er dine kontakter alltid kun ett tastetrykk unna. Med Teams kan du kommunisere enten via chat eller videokonferanse. Du kan kommunisere enkelt med både kollegaer og med oss hvis du trenger vår hjelp.

slider provendo

Vi er her for deg!

Vi i Provendo liker best direkte dialog med andre mennesker både privat og i jobbsammenheng. Men i den fasen vi er inne i nå er hjemmekontor den beste løsningen. Vi har aktivt gått inn for hjemmekontor, så langt det lar seg gjøre, for våre ansatte.

Men vi vil understreke at vi har beredskap for å bistå våre kunder på best mulig måte i denne perioden.

Vi drifter og har support på svært mange bedrifters IT-systemer, og IT er en kritisk faktor som vi prioriterer høyt i denne fasen.

10 tips til hjemmekontoret

1: STÅ OPP

Stå opp når alarmen ringer. Ikke åpne mailinnboksen på senga. Stå opp og vent med arbeidet til du er ved din arbeidsstasjon. En seng egner seg dårlig som et kontormøbel og kan på sikt gi deg muskel- og skjelettproblemer.

2: RUTINER

Hjemmekontoret betyr at du ikke lenger trenger å bruke tid på å komme deg til kontoret, siden kontoret og hjemmet nå er ett. Det anbefales å holde på rutinen om å komme seg ut før man begynner å jobbe, og faktisk gå en liten tur om morgenen. Da kan du gå ut av hjemmet og inn igjen på «kontoret» (som altså er det samme).

3: BEKLEDNING

Et tilbakevendende problem er hjemmekontorets kleskode. Kan du endelig leve ut drømmen og gå med shorts eller slåbrok hele dagen? Må man vaske håret? Prøv å finne en hjemmekontoruniform, for din og dine eventuelle medkontoristers skyld. Kle deg slik du ville gjort hvis du faktisk var på jobb.

4: TV

Det er ingenting som er så deprimerende som lineær-tv på dagtid. Ikke se på tv.

5: LUNSJ

Det er endelig tid for lunsj. På hjemmekontoret er det dessverre du som er ansvarlig for kantinen. På den lyse siden kan du lage deg akkurat det du vil ha. Vi oppfordrer alle til å sette av tid til lunsjen og gå ut av ditt nå nylagde kontorhjørne og spis lunsjen i et annet rom.

6: FORSTYRRELSER

Mange blir gående og gjøre en del huslige sysler og så kompenserer de ved å jobbe utover hele dagen. Da får man ikke den fritiden og den restitusjonen man skal ha. Det vil si: Ikke ta oppvasken. Det må du gjøre på fritiden

7: FAMILIE

På hjemmekontoret er du kvitt alle de distraherende kollegene dine som hele tiden vil småprate og fortelle deg om morsomme ting de har hørt. Men nå har du et nytt problem: Du må bli kvitt familien og de lar seg ikke avvise like lett. Nå som nesten alle er satt i korona-hjemmekontor og skolene er stengt, er dette en vanskelig nøtt. Hvis du har plass til å gjøre et rom i hjemmet til et kontor, så gjør det. Og lukk døren!

8: ENSOMHET

Å være ensom er heller ingen spøk, særlig ikke på hjemmekontoret. Hvis du bor alene eller jobben er en stor del av dine sosiale stimuli i løpet av en dag, kan det være en god idé å legge noen planer for hvordan du skal holde hodet over vannet i denne perioden. Kanskje du kan ha noen faste telefonavtaler med venner? Begynne med online gaming?

9: INTIMSONE

Man kan oppleve at folk ikke respekterer hjemmekontoret. Du får meldinger midt på dagen som: «Åh, er du også hjemme? Skal vi møtes?» Stå på ditt. Du er på jobb. Å skape en grense mellom jobben og fritiden er egentlig det aller viktigste på hjemmekontoret. Bestem deg for et tidspunkt jobbdagen er ferdig.

10: KVELDSARBEID

Det kan skje den beste at noe forefallende blir avsatt til kveldens ro. Søvnen lider ofte under kveldsjobbing, men dette er en ekstra farlig aktivitet på hjemmekontoret, for snart begynner du å sette spørsmålstegn ved samfunnets grunnleggende organisering av tid. Forhold deg til vanlige rutiner så langt det lar seg gjøre.

Kontakt oss

For mer informasjon eller bestilling av våre produkter og tjenester, kontakt oss.