Tips og triks sommerferie

Sommerferien nærmer seg – er du godt forberedt?
Det er en del ting det kan være lurt å tenke på for en smidig og god gjennomføring av årets sommerferie.
Her er våre tips. God sommer!

Vær tilgjengelig - også i ferien!

Selv om de fleste i bedriften er på ferie så er det viktig å huske at kanskje ikke alle kunder og forretningspartnere er det. Sørg for at bedriften er tilgjengelig også i fellesferien. Man må kanskje tenke seg alternative kontaktmuligheter. Det viktige er at det er god og synlig informasjon om hvordan bedriften kan nås i fellesferien. Hvis man har endrede eller kortere åpningstider i ferien, så er det lurt å oppdatere og opplyse om dette i de kanalene du når dine kunder og forretningskontakter.

Fraværsmelding

Husk å sett opp fraværsmelding på e-posten din før du tar ferie. Det er viktig at fraværsmeldingen har en verdi for mottakeren. Så vi anbefaler å lage en melding til kollegaene dine og en som er tilpasset for kunder og andre forretningskontakter. Meldingen bør gi informasjon om:

Det kan også være lurt å sette opp en start og sluttdato for når fraværsmeldingen skal gå ut. Det kan være hektisk de første dagene etter ferie, så det er lett å glemme å skru av fraværsmeldingen.

Feriemelding på sentralbord

Dersom du har telefoniløsning med sentralbord så er det også lurt å spille inn en feriemelding som forteller om bedriftens åpningstider, kontaktinformasjon i ferien og annen relevant informasjon.

Les mer om nyttige løsninger i bedriftsnett.

Internett på hytta, i båten eller i campingvognen

Enten du er på hytta, i båten eller på camping i ferien, så er det å være tilkoblet internett helt vesentlig. Du trenger kanskje å holde deg oppdatert på jobben eller om du ønsker å streame favorittserien. Eller om du har barn som trenger nett til gaming eller TikTok.

På grunn av koronasituasjonen så blir det Norgesferie for de fleste av oss også i år. Med mobilt bredbånd får du med deg nettet overalt. Du får suveren dekning over det meste av landet. På den måten kan hele familien nyte ferien i fred og ro, uten frustrasjon og forstyrrelser.

Les mer om mobilt bredbånd og våre mobilabonnementer. Finn det abonnementet som passer best for deg og din ferie.

En liten og praktisk laptop til ferien

Hvis du skal få noe jobb gjort i ferien så er det viktig å ha gode og riktige produkter. En liten, men kraftig laptop er det viktigste man bør ha. Den er enkel å ha med seg og har god batterikapasitet til lange sommerdager. Da kan du jobbe fra nær sagt hvor som helst. Vi leverer en rekke gode PC’er som dekker de fleste behov.

Se mer av våre PC’er og PC-pakker.

Har man i tillegg bedriften i skyen, så har du enkel tilgang til alle nødvendige filer og applikasjoner.

Les mer om våre skytjenester.

Under pandemien har praktiske og nødvendige verktøy til hjemmekontor blitt veldig aktuelt. Dette er også produkter som kan være nyttig på farten i sommerferien. Vi leverer en rekke tilleggsprodukter som kan være nyttig i ferien. Ekstra skjerm, portabel skjerm, trådløs tastatur og mus, webkamera, en god høyttaler for videokonferanser etc.

Se mer av våre tilleggsprodukter.

Sikkerhet - 5 tips for digital sikkerhet i sommerferien

1. Filer i skya

Husk å lagre alle dine dokumenter på bedriftens skytjeneste før du starter ferien. Da har du alle filer og applikasjoner tilgjengelig med kryptert forbindelse over usikre nett. På den måten har du også backup av alle filene dine hvis PC’en skulle bli mistet eller stjålet. Les mer om skytjenester.

2. Oppdateringer

Sørg for at PC og annen maskinvare er oppdatert før du reiser på ferie. Oppdatert maskinvare er sikker maskinvare. Da slipper du også måtte ta store oppdateringer på dårlige nett eller via nettet på mobiltelefonen.

3. Sikkerhetskopi

Det er mye som kan skje på ferie. En mobil eller en PC kan bli mistet i vannet eller havne på avveie på andre måter. Du vil da miste alt som er lagret lokalt på enheten. Vi anbefaler å jevnlig benytte skytjeneste for lagring av data, slik at all data til enhver tid også lagres automatisk i nettskyen og er tilgjengelig på alle enheter. Husk uansett å ta en sikkerhetskopi før ferien begynner.

4. Bytt passord

Vi anbefaler på generell basis å bytte passord med jevne mellomrom. Kanskje rett før ferien kan være et godt tidspunkt for nettopp dette. Bruk en såkalt «password manager» til å skrive ned passordene dine. Da er informasjonen trygg og kryptert. Eks. LastPass. Glemt passord er en gjenganger etter sommerferien. Les mer om passord.

5. Sporing av enheter

På mange enheter og særlig mobiltelefoner er det mulig å aktivere sporing. Sommerferien er høysesong for tyverier og gjenglemte gjenstander. Aktiver derfor sporing på mobilen din, så finner du den igjen hvis du har glemt den på stranden eller mistet den i skogen.

HUSK Å TA LITT FRI

Når alt dette er gjort, så er det viktig å faktisk ta litt fri. Len deg tilbake, senk skuldrene, og nyt sommeren og alt den har å tilby.

Vi ønsker deg en riktig god sommer!

Trenger du oss?

Vårt supportsenter holder åpent i hele juli.

Kontakt oss

For mer informasjon eller bestilling av våre produkter og tjenester, kontakt oss.