Nasjonal sikkerhetsmåned 2023

Oktober er for oss synonymt med nasjonal sikkerhetsmåned. Vi anbefaler alle våre kunder til å benytte sikkerhetsmåneden til å sette IT-sikkerhet på agendaen og til å vurdere egne sårbarheter. Og vi bistår også gjerne!

Fra vårt perspektiv ser vi at stadig flere kunder begynner å få god kontroll på tilgangsstyring, tofaktorautentisering og brukeridentifisering. Det er veldig bra! Samtidig ser vi at behovet for å se på bedriftens nettverksoppsett er for mange overmodent. Det første steget til et tryggere nettverk vil for de fleste være å oppgradere til en profesjonell brannmur.

Brannmur

I Provendo fører vi og har god kompetanse på Fortinet sitt nettverksutstyr og brannmurer.

Hvorfor bør du vurdere en brannmur fra Fortinet?

Sikkerhetspakke:
Fortinet tilbyr en alt-i-ett-sikkerhetsløsning som ikke bare omfatter neste generasjons brannmurer, men også inntrengningsforebygging, nettfiltrering, anti-malware, VPN, WAN-optimalisering med mer. Fortinet Security Fabric tilbyr en bred, integrert og automatisert tilnærming til sikkerhet, og sikrer at det ikke finnes svake ledd i den beskyttende kjeden.

Skalerbarhet og ytelse:
Fortinet-produkter er utviklet for å kunne skaleres med økende forretningsbehov. FortiGate-brannmurer, for eksempel, tilbyr modeller for både små bedriftsmiljøer og store bedrifter og sikrer at ytelsen ikke blir kompromittert når trafikkvolumet øker.

Kostnadseffektivitet:
Fortinets løsninger kan bidra til kostnadsbesparelser ettersom bedriften ikke trenger å kjøpe og administrere flere frittstående sikkerhetsprodukter.

Secure SD-WAN:
Fortinets Secure SD-WAN-løsning kombinerer fordelene med Software Defined Wide Area Network (SD-WAN) med avansert sikkerhet i et enhetlig tilbud. Dette betyr at bedrifter kan administrere WAN-trafikken sin effektivt uten at det går på bekostning av sikkerheten.

Administrasjon og synlighet:
Med Fortinets FortiManager og FortiAnalyzer kan bedrifter ha oversikt over hele nettverket, noe som gjør det enklere å administrere, analysere trafikk, generere rapporter og feilsøke problemer.

Trusselbilde:
Fortinets FortiGuard Labs er en toppmoderne sikkerhetsforsknings- og trusseletterretningsenhet. De gir oppdateringer til Fortinetprodukter og sikrer at kundene er beskyttet mot de siste kjente truslene.

Sterkt økosystem og integrasjon:
Fortinet har et sterkt økosystem av partnere og integreres sømløst med andre tredjeparts produkter og tjenester. Dette sikrer fleksibilitet og bedre beskyttelse i ulike IT-miljøer.

Har du spørsmål rundt brannmur eller
IT-sikkerhet generelt – kontakt oss gjerne!

I oktober og november har vi tilgang til Fortinet-brannmurer til en rabattert pris. Ta kontakt med oss for et tilbud!

NASJONAL SIKKERHETSMÅNED

Årets tema: Sosial manipulering

Sosial manipulering har blitt en stadig mer vanlig metode for uautorisert tilgang til virksomheters digitale systemer, svindel og kontokapring. Spesielt med den moderne teknologiens utvikling. Kort fortalt går «sosial manipulering» ut på å manipulere mennesker til å utføre spesifikke handlinger eller avsløre informasjon som er nyttig for angripere.

De kriminelle utnytter e-post, sosiale medier, tekstmeldinger, telefonsamtaler og andre digitale kanaler og later som om de representerer kjente virksomheter, offentlige aktører, banker, nettbutikker eller til og med venner og familie. De appellerer til følelser som fristelser, frykt og tillit, og håper at du handler impulsivt uten å tenke deg om.

Målet deres er å overbevise deg om at du må handle raskt eller dele sensitiv informasjon for å unngå problemer eller dra nytte av en tilsynelatende god mulighet. Når du gir etter for disse forespørslene eller utfører handlingene de ber om, får svindlerne tilgang til dine personlige data eller stjeler pengene dine.

Relaterte saker

Få full kontroll over IT-sikkerheten i din bedrift

Høyrisiko å blande arbeid og fritid på bedriftens IT-utstyr

Vært uheldig og trykket på en link med virus?

Kontakt oss

For mer informasjon eller bestilling av våre produkter og tjenester, kontakt oss.