Brannmur

Vi opplever i dag et digitalt skifte og ting skjer i et høyt tempo. Teknologien utvikler seg fort og trusselbildet endres kontinuerlig. Dette krevere ytelse! Bedrifter har ikke råd til å velge mellom sikkerhet og ytelse. Med en stadig ekspanderende angrepsflate så trenger bedrifter total sikkerhet uten at det begrenser hastighet eller kapasitet på nettverket. Med «Next Generation Firewall» får du alt dette!

FLERE NORSKE BEDRIFTER HACKET DEN SISTE TIDEN!

Mange bedrifter har en naiv tilnærming til egen IT sikkerhet. Har du sikkerheten i orden?

I 2021 var det et økende problem med dataangrep mot norske bedrifter. Dette har kostet mange bedrifter dyrt. I romjulen ble Amedia utsatt for et angrep der flere sentrale datasystemer ble satt ut av drift. Hackerne satt ut et løsepengekrav med en tydelig trussel om at sensitive dokumenter ville frigis hvis ikke løsepenger ble betalt. Denne type angrep ser man oftere og oftere og det har gått fra å være en irritasjon til en eksistensiell trussel og toppledernes største bekymring.

Også Nortura opplevde et forsøk på dataangrep i desember. De hadde tatt trusselen på alvor tidlig nok og hadde øvelse på dataangrep senest i sommer. Dermed oppdaget Norturas sikkerhetssystemer raskt mistenkelig aktivitet på serverne. Matvareprodusenten reagerte raskt og skrudde av produksjonen for å hindre skader. Dette er et godt eksempel på hvor viktig det er å ha bevissthet og forståelse rundt trusselen dataangrep gjør. Nortura sparte seg selv for nedetid, unødige kostnader og usikkerhet ved å ha de nødvendige sikkerhetssystemer oppe å gå.

Konsekvenser av manglende IT-sikkerhet

Mange bedrifter har en for avslappet tilnærming til IT-sikkerhet. De lever med en tankegang om at man er en for liten bedrift til at man er interessant for et eventuelt angrep. Det finnes mange ulike måter å bli angrepet på. Men det kanskje mest vanlige er krypto virus. Dette viruset går inn å krypterer filer slik at de blir utilgjengelige for deg. Bakmennene kan da presse bedriften for penger for å gi tilbake tilgangen til filene. Man kan også bli utsatt for hacking. Da er det en eller flere personer som kommer seg inn å får tilgang til sensitiv data. Motivene for angrepet varierer. Det kan være alt fra pengeutpressing til tilsynelatende harmløse guttestreker. Uansett motiv så er usikkerheten rundt sensitiv data på avveie noe man bør unngå. Man mister kontroll og vet ikke hva, om eller når dataene kan bli misbrukt på noen måte.

Økende trend

Med digitaliseringen man har i dag, så er kunnskap og ferdighet enkelt å tilegne seg. Informasjon om hvordan man kan få tilgang til andres data er lett tilgjengelig. Som endel av denne utviklingen ser man en oppgang i antall angrep. Disse angrepene er alt fra store kriminelle nettverk som presser bedrifter for store summer, til enkeltpersoner på gutterommet. Angrepene er automatiserte og leter etter «åpne dører» hos bedrifter som ikke er sikret. Disse angrepene kan foregå i det skjulte og du vet dermed ikke at du er angrepet. Men på andre siden kan det sitte folk som har full tilgang til all data og passord i bedriften.

Store kostnader

Det er vanskelig å måle kostnader ved et slikt angrep. Men de fleste angrep fører til store økonomiske tap og skaper stor usikkerhet og bekymring. Det viktigste man gjør er å til enhver tid ha sikkerheten oppdatert for å hindre angrep. Hvis uhellet skal være ute, så er det viktig å ha backup av alle filer i bedriften.

Alle bedrifter og alt det digitale er i konstant forandring. Det samme gjelder virus og hacking. Det er en konstant kamp. Det som fungerte igår kan være utdatert i dag. De fleste bedrifter har ikke kunnskap eller kapasitet til å følge med i dette racet. Derfor anbefaler vi på det sterkeste, alle bedrifter uansett størrelse, å få sikkerhetssituasjonen i sin bedrift vurdert.

Hvor mye ville det kostet din bedrift å være uten alt av IT?

BRANNMUR

Høy ytelse i en skalerbar løsning

Våre brannmurer gir høy ytelse og total sikkerhet på tvers av hele nettverket. Brannmuren har avansert sikkerhetsteknologi som følger med på alt av programvare, brukere og innhold for å sikre mot alt av kjente og ukjente trusler. Løsningen er skalerbar og følger din bedrifts vekst.

Har du spørsmål rundt brannmur eller IT-sikkerhet generelt – kontakt oss gjerne!

Vi leverer bransjeledende IT-sikkerhet til bedrifter i alle størrelser. Få full oversikt og beskyttelse mot trusler. Sikkerhetsløsningene flettes dypt inn i bedriftens IT-arkitektur. Med vår brannmur får du:

Har du kontroll på din bedrifts IT-sikkerhet? Les mer om IT-sikkerhet og hvilke tiltak som skal til.

Relaterte saker

Få full kontroll over IT-sikkerheten i din bedrift

Høyrisiko å blande arbeid og fritid på bedriftens IT-utstyr

Vært uheldig og trykket på en link med virus?

Intervju med vår ekspert på IT-sikkerhet

Kontakt oss

For mer informasjon eller bestilling av våre produkter og tjenester, kontakt oss.