Høyrisiko å blande arbeid og fritid på bedriftens IT-utstyr

Ikke bland arbeid og fritid

Etter utstrakt bruk av hjemmekontor under koronapandemien, så har skillet mellom privat IT-utstyr og jobb IT-utstyr blitt mindre for mange. Mange bedrifter har ingen sperrer eller oppsyn med hva som lastes ned på PC’er som er tilknyttet bedriften. Manglende kontroll på hva som lastes ned kan gjøre bedriften sårbar for datainnbrudd, verdikjedeangrep og høye bøter for brudd på personvernforordningen.

Mange bruker også privat IT-utstyr til jobb. Dette kan også være problematisk. Gjennomgеende er det slik at privat utstyr ofte har lavere sikkerhetsnivе enn det virksomhetene bør godta. Hvis du for eksempel bruker en privat mobiltelefon til å logge deg på virksomhetens e-postsystem, kan andre ondsinnede apper på den samme telefonen plukke opp informasjon for pålogging. Dette kan igjen gi angripere tilgang til all data i virksomheten.

Det tryggeste for bedriften er at alle ansatte har dedikerte jobb PC’er. Provendo leverer ulike PC pakker til ulike behov. Disse kan settes opp med ønskede skypakker som inneholder support- og driftsavtale. Dette betyr at du til enhver tid kan være trygg på at bedriftens IT-utstyr er sikkert, oppdatert og tilkoblet all nødvendig programvare.

flere artikler

Liker du denne artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on linkedin
Del på Linkdin