5 tips til hvordan du kan bedre din bedrifts IT-sikkerhet

1. Skytjenester

Vi anbefaler alle bedrifter å flytte opp i skyen. Da er alltid dine IT-systemer oppdatert og alt er lagret eksternt. Du har tilgang til lagring og alle applikasjoner – på alle enheter – til enhver tid. Vi har dedikerte folk som er klare på support og som kontinuerlig sørger for din IT-sikkerhet. Du får alt i en tjeneste – uten bekymringer.

2. Passord og innlogging

En klassisk felle er å bruke for enkle passord. Olanordmann1234 er ett eksempel på et alt for enkelt og «standardisert» passord som mange bruker. Dette er det første hackere forsøker hvis de ønsker å komme seg inn på noen av dine kontoer. Bruk passord som inneholder både små og store bokstaver, tall og spesialtegn. Det kan være fornuftig å bytte passord regelmessig. Ikke bruk samme passord på arbeid og privaten. Det finnes en rekke nyttige verktøy som hjelper deg å generere avanserte og sikre passord. Det sikreste alternativet er å bruke to-faktor autentisering. To-faktor er først et personlig passord/innlogging og deretter for eksempel BankID som de fleste bruker i nettbanken. Det gir en ekstra sikkerhet.

3. Sikkerhet på nettverk og enheter

Utdaterte systemer er en kilde til usikkerhet, så hvis du lar oss administrere nettverket ditt så tar vi ansvaret for sikkerheten og løpende oppdateringer. Vi skreddersyr solide og trygge nettverk. Slik at du kan nyte stabilt nett, med høy hastighet, uten å bekymre deg for spredning av virus og Phishing.

De ulike enhetene har ulike nivåer av sårbarhet. Vi kan styre, overvåke og oppdatere dine enheter slik at de til enhver tid er beskyttet og sikker.

4. Backup

Hvis uhellet skulle være ute og du har blitt utsatt for et dataangrep, så er du dønn avhengig av å ha backup av alle dine data og alle dine systemer. Ved et dataangrep blir ofte alle filer kryptert. Uten backup så vil du kanskje bli tvunget til å betale løsepenger for å få tilgang til filene igjen. Nedetid og tap av vital data kan medføre store tap. Vi leverer skybasert backup som til enhver tid sikrer at du har kopi av all vital data i din virksomhet. Våre backuptjenester og våre rutiner sørger sikker og rask gjenoppretting av data og informasjon.

5. Opplæring og kompetanse

Vi har lang kompetanse, erfaring og rutiner rundt IT-sikkerhet. Våre rådgivere bruker mye tid og energi på å kartlegge dagens trusselbilde og hvilke midler som kan brukes for å demme opp for truslene. Vi ønsker ikke kun å levere deg en sikkerhetstjeneste. Vårt mål er å skape en bevissthet og en forståelse rundt tematikken. Vi ønsker å dele vår kompetanse slik at du selv har kunnskap og kan vurdere risiko. Dermed kan vi sammen analysere og kartlegge de best mulige tiltak og rutiner for din bedrift.

flere artikler

Liker du denne artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on linkedin
Del på Linkdin