Hvorfor digitalt vedlikehold av PC er viktig

Komplett guide til digitalt vedlikehold av PC

Å ta vare på din PC digitalt er ikke bare viktig, det er avgjørende for å sikre optimal ytelse og lang levetid. Dette innebærer å holde systemet oppdatert, beskytte det mot trusler, sikkerhetskopiere data, med mer.

Systemoppdateringer

Systemoppdateringer er kritiske fordi de ofte inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer som beskytter PC’en mot nylig oppdagede trusler. Disse oppdateringene kan omfatte alt fra sikkerhetssårbarheter til forbedringer av systemets sikkerhetsfunksjoner. De kan også inneholde feilrettinger som løser problemer som kan påvirke systemets stabilitet og ytelse. Dette kan omfatte alt fra små feilrettinger til store systemoppdateringer som forbedrer systemets generelle ytelse og stabilitet. I tillegg kan systemoppdateringer inneholde funksjonsoppdateringer som legger til nye funksjoner eller forbedrer eksisterende funksjoner, noe som kan forbedre brukeropplevelsen. Dette kan inkludere nye verktøy, forbedret brukergrensesnitt, med mer.

Programvareoppdateringer

I tillegg til systemoppdateringer, er det også viktig å holde all programvaren på PC’en oppdatert. Dette inkluderer alt fra nettlesere og antivirusprogrammer til ulike produktivitetsverktøy. Disse oppdateringene kan inneholde sikkerhetsforbedringer, feilrettinger og nye funksjoner. Ved å holde programvaren oppdatert, kan du sikre at du har tilgang til de nyeste funksjonene, samtidig som du beskytter PC’en mot potensielle sikkerhetstrusler.

Regelmessige omstarter

Å starte PC’en på nytt regelmessig er en enkel, men effektiv måte å holde systemet kjørende jevnt. En omstart kan frigjøre systemminne som er blitt opptatt av programmer som ikke har avsluttet ordentlig, noe som kan forbedre systemets ytelse. I tillegg kan en omstart ofte løse mindre problemer som kan oppstå når systemet har vært i drift over lengre tid. Dette kan inkludere alt fra programvarekonflikter til systemheng.

Antivirus og brannmur

Å ha et pålitelig antivirusprogram og en aktiv brannmur er avgjørende for å beskytte PC’en mot skadelig programvare og uautorisert tilgang. Sørg for at disse verktøyene er aktivert og oppdatert med de nyeste oppdateringene. Dette vil hjelpe til med å oppdage og blokkere skadelig programvare før den kan infisere systemet, samt hindre uautorisert tilgang til systemet.

Sikkerhetskopiering av data

Regelmessig sikkerhetskopiering av data er en viktig del av digitalt vedlikehold. Dette kan beskytte deg mot potensielt katastrofalt datatap ved en eventuell harddiskfeil eller annen systemfeil. Ved å opprette regelmessige sikkerhetskopier, kan du sikre at du ikke mister viktige filer eller data.

Rengjøring av harddisken

Over tid kan harddisken bli full av midlertidige filer, dupliserte filer og annet “digitalt søppel”. Ved å bruke et diskrensingsverktøy kan du frigjøre verdifull diskplass og potensielt forbedre systemets ytelse. Dette kan også bidra til å forlenge harddiskens levetid ved å redusere mengden unødvendig skriving til disken.

Fysisk rengjøring

Selv om det ikke er “digitalt” vedlikehold, er det viktig å huske på at fysisk rengjøring av PC’en også kan bidra til bedre ytelse. Støv og smuss kan bygge seg opp og forårsake overoppheting, noe som kan redusere ytelsen og potensielt skade komponenter. Ved å holde PC’en ren, kan du bidra til å forlenge levetiden og forbedre ytelsen.

Ved å følge disse trinnene kan du bidra til å sikre at PC’en din fortsetter å fungere effektivt og sikkert. Husk at digitalt vedlikehold er en løpende prosess, ikke en engangsoppgave!

Jesper Amundsen – teknisk konsulent

Med PC drift hos oss er alt dette inkludert

Med PC drift hos oss er de fleste av disse prosessene automatisert. Hos oss er Jesper mannen som har ansvaret for å sikre at våre kunders PC-er fungerer optimalt og effektivt. Han sørger for at driftssystemet kontinuerlig overvåker enhetens oppdateringsstatus og laster automatisk ned viktige funksjon- kvalitet og sikkerhetsoppdateringer jevnlig. Oppdatering av de fleste programmene på enheten skjer også automatisk. Tilgjengelige programvareoppdateringer blir sjekket en gang i døgnet og oppdatert fortløpende. Regelmessig omstart av enheten blir påkrevd to ganger i uken for å sikre at alle enheter holder seg oppdatert og at oppdateringene fullføres riktig.

Antivirus blir rullet ut til alle gyldige enheter automatisk via driftssystemet. Som nevnt ovenfor, blir sikkerhetsdefinisjonene til antivirus oppdatert hver time for å sørge for at enheten er sikret. Sikkerheten på enheten blir overvåket av oss via skyen og vi blir varslet når antivirus oppdager noe. Vi håndterer trusselen fra vår side og vil ta kontakt med brukeren snarest mulig i tilfelle noe oppstår.

Sikkerhetskopiering av all data fra epost, OneDrive og SharePoint blir automatisk gjort hver dag til en frakoblet lokasjon som kun vi har tilgang til. I tilfellet av datatap har vi rask mulighet til å gjenopprette tapt data opp til 6 måneder tilbake i tid. På denne måten er alle våre brukere alltid sikret hvis uhellet skulle være ute.

Hos oss er PC drift inkludert i våre skytjenester.

flere artikler

Liker du denne artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on linkedin
Del på Linkdin