Microsoft Copilot

Hva er Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot er en AI-drevet chatbot utviklet av Microsoft. Den ble lansert som Bing Chat i februar 2023, og er en etterfølger til Cortana. I løpet av 2023 begynte Microsoft å forene Copilot-merkevaren på tvers av sine forskjellige chatbot-produkter.

Copilot bruker kraften i AI for å øke produktiviteten, låse opp kreativiteten, og hjelper deg med å forstå informasjon bedre med en enkel chat-opplevelse. Den er designet for å være din daglige AI-kompanjong. Den gir smartere, mer personlige svar, og kan hjelpe deg med å øke produktiviteten, være mer kreativ og forbedre opplevelsene dine.

Copilot er designet for å være til nytte for alle i en organisasjon. Copilot tilbyr funksjoner som kan forenkle oppgaver, automatisere arbeidsflyter og forbedre samarbeidet. Dens tilpasningsevne betyr at den kan tilpasses for å møte enhver organisasjons unike behov. Evnen til å utvide funksjonaliteten gjennom plugins gjør den til en stadig utviklende ressurs som kan tilpasse seg skiftende forretningsbehov.

Hvordan fungerer Copilot?

Microsoft Copilot er en AI-løsning som fungerer ved å koordinere store språkmodeller (LLMs), en type kunstig intelligens (AI) algoritme som bruker avanserte lærings teknikker og store datasett for å forstå, oppsummere, forutsi og generere innhold. Den bruker innhold i Microsoft Graph, og Microsoft 365-appene du bruker hver dag, som Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams og andre. Denne integrasjonen gir sanntids intelligent assistanse, noe som gjør det mulig for brukere å forbedre sin kreativitet, produktivitet og ferdigheter.

Dette er et kraftig AI-verktøy som kan hjelpe deg med en rekke oppgaver. Du kan be Copilot om å endre visse innstillinger på Windows 11 med en enkel forespørsel, for eksempel å starte en fokusøkt, aktivere ikke forstyrr, slå på Bluetooth, aktivere mørk modus, sette volumnivå, dempe volumet, eller endre bakgrunnsbilde.

Du kan også arbeide på tvers av apper, for eksempel å oversette et Word-dokument til en PowerPoint-presentasjon. I Microsoft Teams-møter kan Copilot hjelpe deg med å stille spørsmål for å fremme møtet, identifisere uenigheter om et emne, og lage en tabell med ideene som ble diskutert og deres fordeler og ulemper.

Når du arbeider i Excel, kan Copilot gi intelligente forslag, generere formler og identifisere innsikt som kan ha gått ubemerket. I Microsoft Loop kan Copilot hjelpe deg med å planlegge, brainstorme, lage og samarbeide sømløst.

Med Copilot kan du også generere bilder med AI. Med et enkelt klikk kan du fjerne eller uskarpe bakgrunnen til et bilde. 

Eksempel på hvordan Copilot fungerer i praksis

La oss si at du jobber på et prosjekt og trenger å skrive en rapport. Du kan starte med å be Copilot om å hjelpe deg med å strukturere rapporten. For eksempel, du kan si “Copilot, kan du hjelpe meg med å lage en disposisjon for en prosjektrapport?” Copilot kan da foreslå en disposisjon basert på vanlige praksiser.

Når du har en disposisjon, kan du begynne å fylle ut hver del. Hvis du står fast, kan du be Copilot om hjelp. For eksempel, hvis du skriver om prosjektets mål, men har problemer med å formulere det, kan du si “Copilot, hvordan kan jeg best beskrive målene med dette prosjektet?” Basert på konteksten du gir, kan Copilot gi forslag til hvordan du kan formulere prosjektmålene.

I tillegg til å hjelpe med skriving, kan Copilot også hjelpe med andre oppgaver. For eksempel, hvis du jobber med dataanalyse i Excel, kan du be Copilot om å foreslå en formel for å beregne en bestemt statistikk. Eller hvis du forbereder en presentasjon, kan du be Copilot om å hjelpe deg med å designe lysbildene.

På denne måten kan Copilot være en verdifull assistent som hjelper deg med å øke produktiviteten og forbedre kvaliteten på arbeidet ditt. Den er alltid der for å hjelpe, uansett hva oppgaven er.

Copilot i nettleser vs Microsoft 365 Copilot

Copilot i nettleser er en generativ AI-tjeneste som er basert på data fra det offentlige nettet i Bing-søkeindeksen. Den er tilgjengelig fra copilot.microsoft.com. Den er designet for å hjelpe brukere i deres daglige databruk på Windows 11. Du har også Copilot rett i Edge om du bruker det som nettleser.

På den annen side er Microsoft 365 Copilot integrert med alle kjerne 365-apper som Word, PowerPoint, Excel, Outlook, Teams, og mer. Den er designet for å hjelpe med arbeidsfokuserte oppgaver innen 365-apper som Word, Excel, og PowerPoint. Copilot for Microsoft 365 er nå tilgjengelig for bedrifter med Microsoft 365 Business Premium og Business Standard, for $30 per person per måned.

flere artikler

Liker du denne artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on linkedin
Del på Linkdin