Kontakt oss i dag så hjelper vi deg i gang med IT-sikkerheten i din bedrift!

Sikkerhet - 5 tips for digital sikkerhet i sommerferien

1. Filer i skya

Husk å lagre alle dine dokumenter på bedriftens skytjeneste før du starter ferien. Da har du alle filer og applikasjoner tilgjengelig med kryptert forbindelse over usikre nett. På den måten har du også backup av alle filene dine hvis PC’en skulle bli mistet eller stjålet. Les mer om skytjenester.

2. Oppdateringer

Sørg for at PC og annen maskinvare er oppdatert før du reiser på ferie. Oppdatert maskinvare er sikker maskinvare. Da slipper du også måtte ta store oppdateringer på dårlige nett eller via nettet på mobiltelefonen.

3. Sikkerhetskopi

Det er mye som kan skje på ferie. En mobil eller en PC kan bli mistet i vannet eller havne på avveie på andre måter. Du vil da miste alt som er lagret lokalt på enheten. Vi anbefaler å jevnlig benytte skytjeneste for lagring av data, slik at all data til enhver tid også lagres automatisk i nettskyen og er tilgjengelig på alle enheter. Husk uansett å ta en sikkerhetskopi før ferien begynner.

4. Bytt passord

Vi anbefaler på generell basis å bytte passord med jevne mellomrom. Kanskje rett før ferien kan være et godt tidspunkt for nettopp dette. Bruk en såkalt «password manager» til å skrive ned passordene dine. Da er informasjonen trygg og kryptert. Eks. LastPass. Glemt passord er en gjenganger etter sommerferien. Les mer om passord.

5. Sporing av enheter

På mange enheter og særlig mobiltelefoner er det mulig å aktivere sporing. Sommerferien er høysesong for tyverier og gjenglemte gjenstander. Aktiver derfor sporing på mobilen din, så finner du den igjen hvis du har glemt den på stranden eller mistet den i skogen.