50.000 kassasystem må skiftes » Provendo.no
50.000 kassasystem må skiftes » Provendo.no
18940
post-template-default,single,single-post,postid-18940,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-5.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive,elementor-default

07 mar 50.000 kassasystem må skiftes

De neste to årene må 50.000 salgspunkter byttes for å tilpasse seg nytt regelverk.

Skatteetaten vil ha bedre kontroll på omsetningen over landets salgspunkter og har endret loven om krav til kassasystem. I løpet av de nærmeste to årene må halvparten av landets kassaapparater byttes ut.

Det finnes omtrent 100.000 salgspunkt (Point of Sales) i Norge hvor et kassaapparat registrerer salget. En del av disse tilfredsstiller ikke kravene til regnskap- og bokføring på en slik måte at Skatteetaten er fornøyd.

100.000 point of sales

Skatteetaten har selv beregnet antallet til 90.000 enheter, mens regnskapsførerforeningen NARF mener tallet er langt høyere.

— Halvparten av disse enhetene vil ikke kunne tilfredsstille kravene i den nye kassasystemloven, og må derfor byttes ut, forteller Tore Sjøvaag, daglig leder hos Finn Clausen POS Systemer.

Sjøvaag er også ansvarlig for salg, support og teknisk hos Finn Clausen. Selv om den nye loven ble vedtatt i juni i fjor er ikke alle tekniske krav på plass ennå.

— Forskriftene forelå i desember i fjor, men ennå gjenstår noen tekniske krav. Blant annet ønsker Skattedirektoratet en felles standard for hvilke rapporter som skal kunne hentes ut. Dette er varslet å foreligge nå i april, og derfor er det ingen kassaapparater som i dag er formelt godkjente, forteller Sjøvaag.

Kasse-apparat uten godkjenning

En del useriøse aktører har vært rundt i markedet og hevdet at de selger godkjente kassaapparater, men det er faktisk ikke mulig gitt det faktum at de siste tekniske kravene ikke er formelt vedtatt eller offentliggjort.

— Ingen kan i dag påstå at de har systemer som er godkjente. Alle systemer må derfor oppgraderes eller skiftes ut når de siste tekniske forskriftene er på plass, forteller Sjøvaag.

Fra 1. januar 2017 kan ingen selge et kassasystem som ikke er godkjent. Men det er først innen 1. januar 2019 at alle systemer skal være skiftet ut. Skattedirektoratet oppretter i løpet av året en egen webside med hvilke kassasystem som følger de nye kravene.

 

Kilde: http://www.cw.no/artikkel/pos/50000-kassasystem-ma-skiftes

 

Ingen kommentar

Post en kommentar

NOEN AV DE SOM HAR VALGT OSS